14 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις "Η Ευρώπη στην περιοχή μου" της Περιφέρειας Θεσσαλίας




Περιφέρεια Θεσσαλίας: Υπουργείο προπαγάνδας της ΕΕ  

Τις τελευτές 3 εβδομάδες η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος και το EUROPE-DIRECT Θεσσαλίας διοργάνωσαν σε όλες τις θεσσαλικές πρωτεύουσες (23/05 Καρδίτσα, 27/05 Τρίκαλα, 03/06 Λάρισα, 09/06 Βόλος και 11/06 Σκιάθος) εκδηλώσεις με τίτλο «Η Ευρώπη στην περιοχή μου», με προφανή στόχο να αναδείξει το «θεάρεστο» έργο της ΕΕ και στην περιοχή της Θεσσαλίας. Το κυριότερο δεν είναι πως αυτή η καμπάνια δε συζητήθηκε ποτέ στο περιφερειακό συμβούλιο, μιας και είναι γνώρισμα των καιρών η παράκαμψη της αστικής δημοκρατίας από τους ίδιους τους δημιουργούς της, και είναι αλήθεια πως δεν εξυπηρετεί το δόγμα του «ενός ανδρός αρχή» που πρεσβεύει ο περιφερειάρχης και ο μηχανισμός προβολής του. Το πιο σοβαρό είναι πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβαθμίζεται από εμπορικό αντιπρόσωπο της ΕΕ σε υπουργείο προπαγάνδας της. Ένα χρόνο περίπου μετά από το δημοψήφισμα, και καθώς οι συνέπειες της παραμονής στη φυλακή της ΕΕ κυκλοφορούν καθημερινά ανάμεσά μας στους δρόμους της φτώχειας, της καταστροφής και της ανεργίας, οι κύριοι «Μένουμε Ευρώπη» διεκδικούν ρεβάνς ενάντια σε όποιον τόλμησε να αμφισβητήσει τον μονόδρομο της ευρωενωσιακής ένταξης.

Με τη συμμαχία σύσσωμου του αστικού μπλοκ και της εργοδοσίας και με ηγέτη τους την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως τον ιδανικότερο εκφραστή των συμφερόντων της αστικής τάξης, «Μείναμε Ευρώπη». Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Δύο νέα σκληρότερα μνημόνια σε διάστημα μικρότερο από ένα χρόνο. Διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και εκτόξευση της φορολογίας. Δημοσιονομικός «κόφτης» και επί της ουσίας μόνιμος κόφτης κατακτήσεων, αναγκών και διεκδικήσεων της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Στο σφυρί όλη η δημόσια περιουσία. Και αν όλα αυτά ακούγονται γενικά ας δούμε τι έγραφε ο ΕΛΓΑ σε ανακοίνωσή του που είχε στείλει στις 01/09/2015 σε όλα τα τοπικά του καταστήματα σχετικά με το ζήτημα αποζημιώσεων από δυσμενή καιρικά φαινόμενα: «…Δυστυχώς οι δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου που έχει ψηφιστεί από το 2012 για υψηλά ετήσια πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού, έχει επιβάλει συγκεκριμένο ποσοτικό πλαφόν στη δυνατότητα του ΕΛΓΑ να καταβάλει περαιτέρω αποζημιώσεις, θεωρώντας δημοσιονομικά την ασφάλιση-εισφορά έσοδο και την καταβολή αποζημιώσεων έξοδο παρόλο που υπάρχουν διαθέσιμα τα αντίστοιχα ταμειακά ποσά…». Κοινώς, ο νταβατζής των ζωών μας είναι εδώ, και έχει όνομα. Λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφού όμως «Μείναμε Ευρώπη», γιατί τόση πρεμούρα να εμπεδωθεί ο υποτιθέμενος «φιλολαϊκός ρόλος της ΕΕ» και η συμβολή της στην «ευημερία του τόπου»; Η απάντηση είναι μια. Γιατί το ρήγμα είναι ακόμη ανοιχτό και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι κυρίαρχοι κύκλοι της αστικής πολιτικής. Το ρεύμα αμφισβήτησης στην ΕΕ, των μηχανισμών της και των κατευθύνσεων της, δεν μπορεί να εξαγοραστεί ούτε από τα ΕΣΠΑ της οικονομικής και πολιτικής αναβάθμισης των θέσεων του κεφαλαίου, ούτε από τα «συγχρηματοδοτούμενα έργα», που δεν είναι τίποτα άλλο από «δωράκια» στους κατασκευαστικούς ομίλους. Εξάλλου η αφαίμαξη της κοινωνικής πλειοψηφίας δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με τα «φιλοδωρήματα» ανακατανομής του κοινωνικού πλούτου προς την πλευρά της οικονομικής ελίτ. Όσα χρήματα λοιπόν και να ξοδέψουν για να προμοτάρουν ως καλοκαιρινή μόδα το μπλουζάκι με τα σύμβολα της ΕΕ, την μάχη για τη συντριβή των αλυσίδων του τέρατος που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα την αποφύγουν.

Και δε θα είναι απλά το φάντασμα των ποσοστών που ξεπέρασαν το 60% σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας τις ημέρες του δημοψηφίσματος, κόντρα σε όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό με πρωτεργάτη των κ. Αγοραστό, που έτρεμε το φυλλοκάρδι τους για την επόμενη ημέρα. Αλλά κυρίως η ανάγκη για ζωή που θα γεννήσει μια σύγκρουση που αυτή τη φορά δε θα μπορεί να παζαρευτεί κατά το δοκούν από την οποιαδήποτε κυβέρνηση και θα διεκδικεί μια ζωή χωρίς αλυσίδες ντόπιων και ξένων αφεντικών. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τους χειρότερους εφιάλτες της κυρίαρχης πολιτικής πραγματικότητα. Εμπρός λαέ έξω από την ΕΕ.    

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *