31 Ιουλίου 2014

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Τρικάλων, καταγγέλλουν πως παραμένουν απλήρωτες επί 6 μήνες από τον ιδιώτη εργολάβο που έχει αναλάβει την υπηρεσία καθαριότητας.
Καθαρίστριες που αμείβονται με 3.5 ευρώ την ώρα για 5ώρη απασχόληση (μηνιαίες αποδοχές=430-470 ευρώ).
Καθαρίστριες που καλούνται να υπογράφουν πως πληρώθηκαν για 3 μήνες δουλειά, ενώ πληρώθηκαν για έναν! Κι όποια δεν υπογράφει, απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες(όπως έγινε τον Απρίλη για μία εργαζόμενη).
Καθαρίστριες που καθαρίζουν χωρίς υλικά καθαριότητας, μα με νεράκι απλό! Success story!
Καθαρίστριες που εργάζονται σε καθεστώς γαλέρας και αποτελούν το υπόδειγμα και εργασιακό πρότυπο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ε.Ε. και της τρόικας, όταν μιλάνε για ανάπτυξη! Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, με μισθό πείνας και σε καθεστώς μόνιμης εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας.
Καθαρίστριες που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους! που κάλεσαν την επιθεώρηση εργασίας να παρέμβει και συνάντησαν τα τσιράκια της εργοδοσίας να τρέχουν να τις φυγαδεύσουν ή να τις απειλούν με απoλύσεις και να τις θέτουν σε άδειες και ρεπό!
Καθαρίστριες που έκαναν κατάληψη στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου, που κάλεσαν σε συμπαράσταση κι αλληλεγγύη, που ύψωσαν φωνή κι ανάστημα, που αγωνίζονται κι αντέχουν!
Καθαρίστριες που συναντούν και θα συναντήσουν την απανθρωπιά και την σκληρότητα της Διοίκησης και της εργοδοσίας, την αδιαφορία και την έλλειψη στήριξης άλλων εργαζομένων, τα χαμηλωμένα βλέμματα κάποιων που θα λυγίσουν, την εχθρότητα των υποτακτικών της εργοδοσίας, ακόμη και τα κλειστά στόματα και τα ψέματα, τις συκοφαντίες και την προσπάθεια φίμωσης των φωνών τους.
Καθαρίστριες, εργαζόμενες, μητέρες, γυναίκες που αγωνίζονται για το μεροκάματο, τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους, βρήκαν και θα βρουν δίπλα τους όλες και όλους όσους αγωνίζονται για τα ίδια πράγματα στις δικές τους καθημερινότητες.
Συνάντησαν και θα συναντήσουν ταξική αλληλεγγύη, συμπαράσταση, συντροφικότητα από κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας μας που βλέπει στα πρόσωπά τους τη βαρβαρότητα και το Μεσαίωνα στον οποίο ζούμε και κατρακυλούμε με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς.
Ευαισθητοποίησαν και θα ευαισθητοποιήσουν και θα αφυπνίσουν την τοπική κοινωνία για να σταματήσει πια να κλείνει τα μάτια της στη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Είναι η ώρα της μάχης και καλούμε όλες και όλους να τη δώσουμε με συνέπεια, αποφασιστικότητα κι αξιοπρέπεια, με ενότητα και συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων και πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας μας.
Είναι η ώρα να δείξουμε ποια είναι η πραγματικότητα και το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Οι καθαρίστριες κι οι διαθέσιμοι δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα, οι απολυμένοι χαλυβουργοί χθες, οι επιστρατευμένοι καθηγητές, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στο ΜΕΤΡΟ στο πρόσφατο παρελθόν, όλες και όλοι μας, είμαστε κρίκοι στην αλυσίδα της κοινωνικής καταστροφής της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!
Οι Διοικητές, οι εργολάβοι και τα τσιράκια τους, μια γλώσσα καταλαβαίνουν μόνο: ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
Ένα πράγμα τρέμουν: ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *